torsdag 17 juni 2010

Mera gräsnytt i Lomma: Sahara på väg besegras!

Årets första badnymfer på Bloggen, Amanda och Sofi, solar på beviset: en grön plätt.
Bilden här nedanför visar hur platsen såg ut i april förra året. Det var sand så långt ögat kunde se.I dag sitter alltså Amanda och Sofi, precis intill busken till höger på bilden. Det kanske inte precis är någon golfgreen, men ändå. Gräset har börjat gro. Badplatsen, Lomma Centrum, börjar åter grönska.

Kort bakgrund:
Till sommaren 2007 skapades en konstgjord strand ut i havet/sjön. Den blev mycket populär bland de badande. Men ve den som ruckar naturens egna lagar. Sanden hämnades, gav sig iväg upp på landbacken. Gräsmattorna dränktes av all sand.
Jag skrev om sandinvasionen på bloggen och skojade om att Lomma fått en öken (Sahara).
I höstas slog de styrande så till. En grävmaskin kallades in. Sedan dess har man grävt och skottat och grävt och skottat i all oändlighet. Nu börjar vi se resultatet som Amanda och Sofi lagt ut sin filt på. Gräset är på väg att återvända.
-För hur länge, säger Amanda och Sofi.
Ja, säg det.
Bloggen kommer att följa utvecklingen, så ni kan sova lugnt.


LOMMANEWS

Jag skrev i söndags om kommunalrådet Anders Berngarns idé. Han ville chartra en segelskuta och hålla ett KS sammanträde ute på Öresund. I går klubbade kommunstyrelsen igenom planerna. Den 11 augusti, bär det av. Hur oppositionen ska fixa sjösjukan framgår inte.
Skicka en kommentar