tisdag 8 juni 2010

Kungafamiljen med Victoria och Daniel i spetsen bjuds in till Lomma kommun!

Den här nyheten kan Bloggen avslöja i dag. Det är i samband med kommunens officiella uppvaktning av brudparet, kronprinsessan Victoria och herr Daniel, dagen för bröllopet som inbjudan lämnas över.
-Ja, vi hade tänkt oss det. Vi ser gärna att alla fyra i kungafamiljen kommer på besök till oss i Lomma Kommun, bekräftar kommunalrådet Anders Berngarn som tillsammans med fullmäktiges ordförande Claes Hedlund åker upp till Stockholm.

Inbjudan går bl a ut på att Victoria och Daniel gör om samma procedur som kungen och drottning Silvia gjorde vid sitt senaste besök i Lomma 1985. Helt enkelt skriver sina namn i en form av minnesplatta.
Fast Anders och Claes får stå på i Stockholms stadshus den 18 juni. Det blir trångt som attan. Regeringen som står för mottagningen skriver på sin hemsida:

”Representanter för samtliga kommuner och landsting bjuds in för att framföra hälsningar och träffa brudparet. Därefter kommer statsminister Fredrik Reinfeldt med hustru Filippa Reinfeldt att vara värdar för en middag på Skeppsholmen. Kungligheter, statschefer och andra hedersgäster från hela världen bjuds in.”

Det handlar om minst 800 personer, kommun-och landstingsfolk, som Victoria och Daniel får skaka tass med.
Vad har Daniel från Ockelbo gett sig in på?

Anders Berngarn kliar sig i huvudet, när vi står utanför kommunhuset i Lomma. Trots att man inte kvalar in för en matbit med brudparet, verkar han nöjd ändå.
-Visst är jag det. Sedan åker Claes och jag tåg hem igen. Vi ingår, som sagt var inte, i det fina sällskapet som bjuds på mat. Vi är väl nr 3 i rangordningen eller något sådant, slutar han.
Det får bli en grillad korv med bröd på Stockholms central innan tåget går.
Det är minsann inte det sämsta.


Skicka en kommentar