torsdag 10 juni 2010

Här är hon. Bloggens egen hofreporter: I dag den kungliga korven


Alla medier skryter med sina hovreportrar. Därför är det hög tid att presentera bloggens egen hofreporter, Maria Flimmer.
Vem är då Maria Flimmer?
Hon började sin framgångsrika karriär hos Dr Kurberg. Även det minsta kungahuset i världen har hon som hofreporter kikat under de kungliga sigillen. Hennes favoritkung är Henrik VIII av England (1491-1547).
-Det var en ruggig jävel. Högg huvudet av folk, gift sex gånger och allmänt galen. En härlig nyhetskälla, förtydligar Maria Flimmer.

I dag tar hon itu med den kungliga korven. Bakgrunden är att den 18 juni har ca 800 personer från våra kommuner och landsting bjudits in till Stockholm för att få hälsa på det blivande brudparet, Victoria och Herr Daniel.
Det är en inbjudan med armbågen. Någon mat blir det inte. De är helt enkelt inte tillräckligt fina nog, kan tänkas. Det får bli en korv med bröd på stan före hemresan.
-Om man tacklar det hela som en kunglig korv, blir allt mycket trevligare, säger Maria Flimmer.
Signaturen Peter hörde av sig. Han skriver i en bloggkommentar:
”Günters korvar är bäst i landet. Prova tex Thüringerkorven, gjord på kalvkött, med surkål. Karlbergsvägen 66 i Vasastaden i Stockholm är adressen.”
-Det här är ett lysande förslag. Alla landets kommunalråd och fullmäktigehövdingar, kommer att bli mätta. Dessutom, tror jag inte våra landstingspolitiker behöver oroa sig för magsjuka. Günter har stor omsättning och saluför kultförklarade korvar, slutar bloggens hofreporter Maria Flimmer.


FRÅGA MARIA!
Har du frågor eller undrar över något i samband med kungayran, maila till Maria. Hon har svar på allt: callerockback@rocketmail.com
Skicka en kommentar