söndag 13 juni 2010

Chartersegelbåt Lommapolitikernas nya mötesplats?

Lomma kommuns regeringsorgan, kommunstyrelsen, ska ut och segla. I vart fall om styrelsens ordförande, kommunalrådet Anders Berngarn (m), får som han vill.
Böljan den blå, kan bli kommunstyrelsens arbetsutskott första mötesplats efter sommar uppehållet.
Kommunstyrelsen är kommunernas tyngsta instans. Här förbereds ärendena och tas viktiga beslut. När frågorna sedan kommer upp i fullmäktige, är det oftast redan klappat och klart. Man kan säga att KS krattar manegen.
Nu kan viktiga ekonomiska beslut för Lomma kommun, komma att tas i en segelbåt ute på Öresund. Andra sidan är den svenska kronor redan flytande, så det ska säkert gå bra.

Kommunalrådet Anders Berngarn förklarar seglatsen för mig så här:
-Jag har varit i kontakt med Charterföretaget i Lomma Hamn. Tanken är att vi skall hålla ett Kommunstyrelsens arbetsutskott i båten på väg till Malmö. Det är en lagom storlek på gruppen, cirka åtta personer.
-Datum är inte spikat då jag tänkte ta upp frågan på onsdag vid kommunstyrelsens möte. Då ska vi också bestämma om och när vi i så fall skulle genomföra detta äventyr.
Anders Berngarns idé är kul och originell. Jag ser emellertid två problem torna upp sig som kanske inte är riktigt så kul:
I första hand kostnaderna för en charterutflykt. Sailcharter uppger för mig att en heldag kostar 6900 kronor, fast då ingår det lunch. Sjön suger. Skattebetalarna kan tänkas få stå för slutnotan.
I andra hand som kan bli nog så avgörande. Oppositionen kan drabbas av sjösjuka. Nej, det är inget skämt. Det är faktiskt helt sant.
Och det gäller att hålla sig frisk i valtider. Sneseglare vill ingen rösta på.


Skicka en kommentar