lördag 1 maj 2010

Dramatik i Lomma: Bilist körde rakt in i första majtåget!

Socialdemokraternas första maj tåg i Lomma, hade kunnat ta en ände med förskräckelse. Demonstrationen hade inte ens lämnat Hamntorget, när en bilist brakade rakt in i sambaorkestern. Det var faktiskt helt och hållet medvetet kört. Dramat utspelades nämligen mitt framför mina ögon-se vinjettbilderna.
Cay Mathiasson som skötte den röda varningsflaggan för att stoppa trafiken, blev minst sagt förgrymmad. Sambaorkesterns TAM-TAM kom helt ur rytmen. Det höll på att nästan bli en rödgrön röra på allvar.
Och det som började så gulligt denna kulna morgon. Oppositionsrådet Karin Lyberg steppade omkring med ballonger på torget och körde sitt eget hemvävda race av samba som blev till en lustig ballongdans.


Den stora nyheten i år är att musikkårens BUMPA-BUMA bytts ut mot en sambaorkesters TAM-TAM. Det lät faktiskt riktigt trevligt.
-Jag trodde det var en spännande tändkulmotor i hamnen som stod och hackade, sa den eminente möbelsnickaren Torbjörn Magnusson till mig. Han var ute och rastade vovven.
Demonstrationståget hade lockat fram de gamla kämparna. Ett 50-tal personer marscherade under paroller genom byn till dansrotundan.
Där riksdagsledamoten Christina Hagberg och Lisa Bäck som efterträder Karin Lyberg till hösten, skulle vädra den socialdemokratiska valpolitiken.
Fast det är en helt annan historia.
Undrar om Lisa är lika kul som Karin?
Jag får undersöka saken.

Inga kommentarer: