måndag 19 april 2010

Exklusiv rapport: Strandsatta svenskar på Gran Canaria desperata efter snus

"Hej Calle!
Den som ar snusare och ar askfast* pa Kanarieoarna har det inte latt just nu.
De flesta har tagit med sig snus for en vecka eller fjorton dagar. Nu nar semestern blir forlangd med manga dagar är snuset slut.
Det pagar en vild jakt efter de sista dosorna om de inte redan ar slut. Svartaborspriset lag pa drygt hundralappen senast men en invand snusare utan snus ar idag beredd att betala bade tva och tre hundra kronor for en dosa.
Det finns helt enkelt ingen snus att kopa i Spanien. Jag tror till och med att det ar forbjudet.
Vad gora? De som snusar portionssnus vardar sina pasar sa gott det gar. In i munnen och sedan ligga pa tork en stund for att senare anvandas gang pa gang.
En kompis snodde runt igar for att hitta en dosa pa en av alla svenska resturanger som brukar ha snus men tji fick han. Da rusar han in i en cigarraffar och finner till sin stora gladje en plastdosa som det star "Snuff" pa. Han koper den givetvis och rusar hem for att overraska frugan som ocksa snusar. Men vilken besvikelse. Snuset visar sig vara sadant snus som fina damar inhalerade i nasan i borjan av forra seklet. Det sag ut som det nyspulver som vi barn pa 50-talet sprang omkring och blaste pa kompisrna for att de skulle nysa.
Han hallde darfor ut snuset pa bordet. Vatte det lite och forsokte gora en prilla av det men det bara foll i tiotusentals delar.
Att ta in det i nasan var inte att tanka pa sa han fick ta till den gamla pasen som legat under lappen minst 20 ganger.
Sadant ar livet pa Gran Canaria for en snusare idag.
*Askfast ar ett nytt svenskt ord som norrmannen anvander sedan i torsdags och det betyder att man ar strandsatt p g a aska. Det kommer sakert att finnas i nasta upplaga av Sv Ak ordbok. Troligen ar denna blog det forsta forum dar ordet anvands i skrift i Sverige
Halsningar
Roland o Ami
Ps. Nar vi kommer hem och hur det skall ga till har vi ingen aning om."

1 kommentar:

Gran Canaria Tezz sa...

Ja det var inte lite som askmolnet ställde till med, strandsatta människor överallt! Skulle jag bli strandsatt någonstans skulle jag nog välja Gran Canaria ändå, underbar ö!