onsdag 10 februari 2010

Nattlig terror över Lomma: Karlsons klister och brinnande cykelbutik

I morse exakt kl 03.27 väcktes jag och över 20 000 lommabor av ett förfärligt liv.
-DET BRINNER I EN CYKELBUTIK I SIMRISHAMN. FARLIG RÖK. STÄNG FÖNSTREN, gastade Räddningsverkets larmradio för full hals, så tapeterna höll på att lossna.
Vi var några stycken som satt som klistrade i taket av sömnens sötma. Värre då för mig, som brådstörtat väcktes mitt i en mardröm och trodde själva fan var lös.
Jag drömde nämligen om att man skulle börja klistra samman vår mat med Karlsons klister:
När din fläskestek brister,
laga den med Karlsons klister.

Där någonstans brakade helvetet löst.

Jag kippade med ögonen. Fan vet om jag inte också fått Karlson i ögonen. När jag så vände mig om för att gå vidare i klistermaten, vrålade åter Barsebäcksradion för full hals.
-Nej, nu jävlar, tänkte jag, men sa inget till hustrun som kved yrvaket och undrade vad tusan jag nu ställt till med.
Så här ligger det till.
En gång i tiden när det fanns ett kärnkraftverk i Barsebäck, utrustades vi boende i riskzonen med grundämnet jodtabletter OCH den häringa larmapparaten.
De ansvariga ville därmed lura oss tro, att vi skulle överleva om utifall det osannolika som är sannolikt men osannolikt skulle inträffa. Ja, herrskapet förstår säkert själva vad jag menar.
Kärnkraftverket har gått till de sälla jaktmarkerna. I stället importerar vi värme från kolkraftverk och andra osannolika men sannolika kärnkraftverk. Det är lika snurrigt som att börja klistra samman maten.
Larmapparaten fick vi behålla, man vet ju aldrig. Nästa gång kan den träffa rätt för vår egen del. Det finns en och annan cykelbutik kvar i kommunen.
Själv åker jag in till hjärtmottagningen i Lund för 1000-mila service i eftermiddag.
Jag tror jag får köpa en tub Karlsons klister på vägen hem.



Mer om branden!
Läs Sydsvenskan HÄR! Och HÄR!
Ystads Allehanda HÄR!


DAGENS HETA LOMMA-NYHETER I SYDSVENSKAN:
Mjukplast problem vid soptöming
– Vi hade signaler men problemen var större än vi trott, säger Magnus Norén, chef för kommunteknik. HÄR!

-Lommas nya sopsorteringssytem på väg att haverera, säger jag som bor i kommunen och brottas med idiotiska papperspåsar för matavfallet. Det blir kommunens nästa snara. Hör du det Magnus Norén! Fast först något helt annat. I morgon.

"Jag har saknat stöd från vissa partikollegor"
Moderatpolitikern gråter ut. HÄR!

-Stöd, bör vi alla ha. Utan stöd. Adjö, Linda Wahlquist. Vi får se vad revisorerna säger, kontrar jag med. Man avår inte mitt i ett valår, så är det med det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hahaha :)
Jag skulle vilja se din min när larmet gick igång!!!

Själv blev jag lite orolig när jag såg branden vid Stationen via TV4 Nyheterna kl 6.00. Körde strax där efter till mitt jobb som ligger på andra sidan Stationen,alltså ca 150m ifrån branden... Men dom hade bra koll på elden så den inte spred sej!
Tänk om den spridit sej till er i Lomma :) Vilken TUR att ni hade larm! Hahaha...