torsdag 11 februari 2010

Lapplisan flydde Lomma. Nu lappas huller-om-buller!



Det började med att jag fick ett mail från Karin, en av mina härliga bloggläsare.
Hon skriver till mig:

Hej Calle!
Jag tänkte besöka biblioteket i Lomma. Jag blev förvånad över att det inte fanns några parkeringsmöjligheter på Hamntorget. Jag kollad uppställda bilar och fann att antingen saknades parkeringsskivan eller stod den på kl.09.00 e.dy.
När jag pratade med bibliotekarien sa hon att kommunen slopat parkeringsskivan på torget - en upplysning man kan hitta på hemsidan. Jag kollade då skylten och fann att man satt upp en pappskiva som dolde upplysningen om P-skivan.
Är detta inte märkligt så säg?
Med vänlig hälsning
Karin

Ett sådant spännande mail, kräver naturligtvis utryckning, så jag stapplade ut med kameran i det sjudande folklivet i Lomma.
Resultatet ser ni i bildsviten här ovanför. Jag förstår Karin. Visst är det rörigt i Lomma. Ingen styrande tycks veta vare sig ut eller in.

I Lomma råder samma parkeringslag som i Calcutta, alltså ingen alls.
I mars-se ovanstående bild-skrev jag om när de första historiska Lapp-lisorna och P-nissarna dök upp i byn. Det gick ut väldigt mjukt. Skrev skojparkeringslappar. Ingen behövde betala sina böter.
--Rekordet är 96 lappade bilar på en dag. I Lomma råder det rena rama Vilda Västern, sa då P-nissen till mig och suckade uppgivet.
Det var då det, sedan dess har jag inte sett röken av lappfolket. De har flytt fältet. Det hårda folket i Lomma är den första kommunen i landet som knäckt lagens parkeringsväktare.
Ja Karin, jag förstår din förvirring. Du är inte ensam om att studera röran. Vad säger du om nedanstående bild.
Rätt kul, faktiskt.
Vägen försvann, men inte skyltarna.

Inga kommentarer: