söndag 21 februari 2010

Jakten efter den gäckande läckan i Lomma trappas upp: huvudledningen hittad




Dramatiken tilltar alltmer i jakten på den gäckande läckan i Lomma. Sedan två dygn är ett par hundra människor utan vatten. Nu har jakten trappats upp.
Översta bilden:
Efter mycket bök och stök, lyckades man till slut gräva fram huvudvattenledningen i fröken Plommons Täppa. Där har man satt på blåa klämmor, så man kan strypa till när man hittar läckaget.
Bilden i mitten:
Det verkar som om fröken Plommon klarar sin häck. Nu gräver man upp och följer ledningen på andra sidan häcken. Man närmar sig själva väggen in till en lägenhet. Mardrömmen är om man måste riva upp golv och väggar i lägenheten också. Arbetet är både ett tung och kallt arbete.
Nedersta bilden av de ovanstående tre bilderna:
Grannarna dokumenterar den, minst sagt, ovanliga händelsen i deras liv. Det är inte roligt alls, men trots det är stämningen god.
Den lilla bilden till vänster. Ulrika förser Gubbarna med kaffe i kylan. Ett
värmande initiativ.
Längst ner står bossen för bostadsrättsföreningen, Tony Gustafsson och styrelseledamoten Kent Eborn, med ett uppgrävt fynd: en flaska som innehåller en luktfri vätska. Bör ej drickas...
Styrelsegubbarna är förhoppningsfulla. Trots att ritningar saknas hoppas man nu att man är på rätt spår. Huvudledningen är i alla fall lokaliserad.
Alltid något.
Vi håller tummar och tår, som Kalla sa.
..

Inga kommentarer: