måndag 1 februari 2010

Efter en tur till helvetets förgård: Ali tillbaka! Och så har restaurang Bambi öppnat.

I dag stod han där igen, Lommas egen frukt-och grönsakskung. I början av december skrev jag om Ali. Hans rygg hade pajat och några dagar senare opererades han på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.
Operationen gick bra, men av någon anledning fick han åka hem alldeles för tidigt. Hur jag vet det?
Jo, jag knackade på hemma hos Ali för att se hur han mådde. Han mådde apa med helvetiska plågor. Det blev inte bättre av att han hade fel säng. Några dagar senare kom man emellertid hem med en riktig säng åt honom.
-Usch ja, det har varit tufft, säger han.
I dag provade han ställa sig någon timme i sitt eget frukt-och grönsaksrike. Det gick så där.
-Välkommen tillbaka Ali, tjoar alla lommabor.


Restaurang Bambi har öppnat

Det kom ett mail med bilder på rådjur som käkar frukost. Varje morgon stod Bambi med vänner och stirrade in genom köksfönstret på Solveig, när hon åt sin frukost.
Solveig som bor i skogen utanför Kungsbacka gjorde slag i saken. Hon öppnade restaurang Bambi. Så nu får Bambi och hennes vänner också ett skrovmål varje morgon.
Visst är livet bra ljuvligt.
Tack Solveig!


Nu kan Lommaborna vandra över isen till Malmö

VARNING!
Gör för allt i världen inte det, alltså knalla över isen in till Malmö. Isen kan vara förrädisk, fast teoretiskt sett är det faktiskt möjligt.
Annars är det väldiga ishavet mäktigt att skåda från badbryggan i Lomma Centrum. Något så massivt har vi inte upplevt sedan 1987.
Nu ser vi fram emot att slå krigsvintrarna. För 67 år sedan kunde man t o m åka skridsko till Köpenhamn, säger dom som var med.
Det var inte jag. Någon måtta får det allt vara.

Inga kommentarer: