fredag 8 januari 2010

Köpfesten i Lomma har stelnat i kylan

Det är hög tid att sätta ner foten. Jag dänger min 46:a i backen så sulan fladdrar i vinterkylan.
Jag är nämligen intill döden trött på det bristfälliga utbudet i Lomma. Om du ger dig på att storhandla, kroknar du rätt omgående.
Du får fara runt bland livsmedelsbutikerna, fem till antalet, som en skållad råtta. Det är ändå lång ifrån säkert att du finner vad du söker.
I Lomma är vi däremot välförsedda med blomsterbutiker. Man kan nästan tro att vi härstammar från blomsterfolket i San Francisco 1969.

Nej, ska du storhandla i Lomma, får du ta bilen och dra iväg till en stormarknad. Därför kan jag inte annat än ge våra livsmedelsbutiker i byn ett svart kryss-underkänt.
Ett exempel:
Mitt barnbarn hade i dag blivit av med en av sina vintervantar. Köpa nya? Nej, inte i Lomma. I Lomma finns det en butik med italienska delikatesser, men ingen butik med barnkläder.
Konsum? Hemköp? ICA?
Glöm det.
En gång i tiden kunde du köpa nästan på allt som fanns hos Mårtenssons Livs. Det som inte fanns i butiken, trollades fram på den spännande vinden.
Mårtenssons Livs hade t o m liar. Det är mitt mått på en kvalificerad landhandel.
Det var då det.


Jag hamnade en dag i Södra Sandby, ett litet samhälle någon mil utanför Lund. Jag knallade in till Anderssons Livs. Jag trodde jag hamnat i himlen. Där fanns precis allting som saknas i Lomma, t o m i riklig omfattning. Det är en helt fantastisk butik, så visst går det om man bara bjuder till.
Jag vill i alla fall kunna köpa mig ett par vintervantar till mina barnbarn.
Skärpning!


ELVIS PRESLEY SKULLE FYLLT 75 ÅR I DAG
Här får den en personlig upplevelse. Klicka HÄR!

1 kommentar:

Anonym sa...

Helt rätt Calle. Om inte bara vantar, så även med matvaror, det kan ta timmar innan man får ihop ett recept, om man nu får det. Men man får klaga på Lommabor, är det någon som vågar öppna en butik? Skulle själv gärna ha gjort det, men när Lommaborna inte ens kan gå på de krogar vi har, så vet i fan vad det är med dom.
Håll med om att "de yngre" beter sig värre än pensionister.
Kram på dig, från grannarna Ulrika & Kent