lördag 5 december 2009

Unik konstrunda på BLOGGEN: Här hänger Lommas samtliga fiskare i keramik.


Den här tavlan i keramik är alldeles unik. För första gången visas den offentligt, nämligen här på BLOGGEN.
Tavlan föreställer samtliga fiskare som fanns i Lomma i början av 1960-talet. Den är gjord av den berömda keramikern och konstnären Gunnar Hansson i Lomma. Han dog 2007, 93 år gammal.
Därför vet vi inte så mycket om denna unika skapelse. Om du kan berätta något om tavlan och alla dessa ansikten på fiskare, hör av dig till mig.
Att jag visar upp tavlan just i dag, beror på att Julmarknaden i Lomma smygstartar i kväll med en konstvandring som lockar med ett 40-tal utställare.
Klockan 21.45 är det samling på Centrumtorget för en ljusvandring till Lomma kyrka och en midnattskonsert, en trevlig och spännande idé.
På söndag drar själva julmarknaden i gång. Arrangörerna Lomma Event har i vanlig ordning lagt ner ett hästjobb.
Därför vill jag bjuda tillbaka med lite julgodis. Det fick bli denna unika keramiktavla som inte finns till allmän beskådan, mer än på BLOGGEN.
En rolig detalj på tavlan kan ni se här nedanför. Jag drog upp en bit av tavlan. Gubben med blå hatt är nämligen konstnären Gunnar Hansson själv.



Jag vill passa på och tacka ”Texas Ros”, för att jag fick fotografera av tavlan och lägga ut den på BLOGGEN.


ROCK ON!
Bortsett från Elvis som var min stora idol. Och är. Fyller en av mina andra stora hjältar, 77 år, i dag, nämligen Little Richard.
Jag har sett honom i verkligheten, dé ni, går inte av för hackor.
Gå in HÄR, fullt ös.

Inga kommentarer: