tisdag 15 december 2009

TV4-stjärna i Lomma, för att gräva i skolelev som tog sitt liv

Det är inte var dag man håller på och krockar med en TV-stjärna från TV4 i Lomma. Det var precis vad som inträffade under tisdagseftermiddagen.
Här kommer en annan med väl utvecklad tandvärk för att träffa kommunhövdingen Anders Berngarn. Nej, vår kommunhövding är inte tandläkare. Tandkrisen får jag fixa i morgon.
I kommunhuset entré frontalkrockar jag alltså nästan med Lennart Ekdal från TV4.
Vad gör då en sådan här journaliststar i Astrid Lindgren-land?
Det visar sig att det finns fläckar på skölden i Sveriges bästa skolkommun, Lomma.
Så här skriver TV4 på sin hemsida om onsdagskvällens avslutningsprogram "Kvällsöppet med Lennart Ekdal" som tar upp mobbing i skolan.

"11-årige Victor tog sitt liv efter att ha blivit mobbad i skolan. Kvällsöppet Lennart Ekdal har träffat Victors pappa Johan, som berättar om saknaden och sveket från skolan.
Vilket ansvar har de vuxna när barn far illa?"

Victor gick i en skola i Lomma kommun. Nu får vi se hur Lennart Ekdal balanserar detta. Jag vet att det krävs ett trapetsnummer för att det ska bli rätt och riktigt. När en elev tar livet av sig, är det allvarligt. Skolan har utan tvekan ett stort ansvar för våra elevers trivsel och hälsa.
Nu gör Lennart Ekdal journalistik av tragedin. Då är det slak lina utan skyddsnät som gäller. Det finns alltid sekretess att gömma sig bakom. Hoppas Lennart Ekdal landar mjukt ändå.

Inga kommentarer: