torsdag 10 december 2009

Ronden gick i Lomma: Min vän klövs på mitten!

Det här är ruggigt värre. Min vän gick i somras igenom en kärlkransoperation, s k bypass-operation. Det dröjde inte länge efter operationen, förrän vi möttes i gryningen nere vid havet. Jag var ute med ”Lilla Vovven” och min vän i träningstagen med långa promenader, som gammal idrottsman på elitnivå stod han på för fulla segel.
-Ta det försiktigt. Se upp med sjukgymnasterna, varnade jag med riklig erfarenhet i bagaget.
-Inga problem Rockbäck, svarade han.
I dag, torsdag, träffade jag honom igen, alldeles utanför Apoteket, av alla ställen. Hulken var ett minne blott. Nu mådde han apa, om herrskapet förstår vad jag menar.
Sjukgymnasten tyckte han borde göra armhävningar.
-Ska jag verkligen göra det, svarade min vän.
-Inga problem, fick han till svar.
Pang! Sa det och bröstbenet släppte, alltså där man efter sommarens omfattande operation satt samman honom med klämmor.
-Det är för jävligt, jag har vansinnigt ont. Den 11 januari ska man operera om mig, sa han och tittade nästan bedjande på mig mellan smärtdimmorna.
I vår tänker han träda fram på BLOGGEN.
Vi håller tummarna. Du har en tung resa framför dig.

Jag traskade vidare för att kolla hur det gått för Lommas egen Grönsakskung, Ali, som jag skrev om på bloggen i slutet av november. Han opererade ryggen i Göteborg under onsdagen.
-Det har gått utmärkt för Ali. Han är snart hemma igen, svarade hans medarbetare bland frukt-och grönsaksstånden.
Det var då för väl.

När jag sedan svängde in till Hemköp för lämna in vännen Rolf och min sunkiga stryktipsrad, hörde och såg jag något märkligt. Det borrades och tjöt som fan var lös. Det visade sig att man jobbade för högtryck med att få ordning på trappan upp till Lommas Folktandvård som ska flytta in när lärkan drillar i skyn.
Det var då för väl, så det inte var en rotfyllning på gång.
Nu är också BLOGGEN:S undersökning, om jag ska följa med Peter och fiska i ishavet, klar. Vann gjorde röstalternativet nummer två-INTE UTAN BEDÖVNING.
Världens bästa granne, Peter, har fått problem. Jag kanske ska hjälpa honom på traven. Det är kul att testa saker och ting, eller som Strindberg skrev:
”Han kom som ett yrväder en aprilafton och hade ett höganäskrus i en svångrem om halsen.”


Nu kanske ni undrar över varför jag inte i stället skrivit något om att Barack Obama är i Oslo för kascha hem kulorna för Fredspriset? Det gör andra så mycket bättre.
Nu kanske ni undrar över varför jag inte skriver något om nobelfestligheterna i Stockholm?
Det gör andra så mycket bättre.
Nu kanske ni undrar över varför jag inte skriver något om sifoundersökningen som presenterades i dag. Den visar att moderaterna åker ruschkana utför.
Det gör andra så mycket bättre.
Där har ni hela orsaken.
Jag nöjer mig att skriva så mycket bättre om det ni tidigare läst i inlägget.
Det gör nämligen ingen annan, så mycket bättre.


Nobelfestligheterna och Fredspriset i Oslo-Barack Obama
Svenska Dagbladet HÄR!
Sydsvenskan tTwitter från festen HÄR!
DN HÄR!

1 kommentar:

Anonym sa...

Tänk om alla hade samma insikt som du visar när du avstår från att skriva om Obama och Nobel en dag som denna. Däremot var det precis tack vare en länk på en tidnings sida om Obama som jag hittade dig. Din rubrik stack ut i mängden av Obamarelaterade bloggar.

Varför tro människor att de har så mycket att säga när det i sin tur bara framför sin "åsikt". Ytterligare en åsikt i mängden är aldrig något som kommer påverka helheten. Många verkar visst tro att just deras åsikt är den avgörande och att just deras åsikt inte är en åsikt utan ett argument därför att de på något sätt ser sig som "experter" i sina egna ögon.

Detta inlägget tillförde något jag inte väntat mig och kom med något annorlunda att läsa.

Själv opererades jag i somras. Efter några månader fick jag en ordentlig finne precis intill ena öppningen. Trots att det är en av de mindre så misstänker jag att där kommer bli ett värre ärr än den stora som klarat sig utan efterföljande närgångna finnar.