lördag 19 december 2009

Bluffen i Dansbandskampen: The Playtones är ett showband-inget dansband!


The Playtones vann Dansbandskampen. Det är inte så konstigt. När man plagierar Jerry Lee Lewis blir en dussinvara i dansbandsvärlden som Torgny Melins totalt överkörda.
Nu ska man inte tro att denna bleka-jämförelsevis-kopia av Jerry Lee Levis, är någon nybörjare.
Jerry Lee, alltså Stefan Jonasson, var redan i början av 2000-talet med i Sikta mot stjärnorna som Boppin´Steve, fast då framträdde han som en mer renodlad kopia av kungen Jerry Lee Lewis. Det blev t o m en skiva.
SVT har matchat fram honom som en vanlig chaufför. En möjlig Elvis karriär som Jerry Lee på landets dansbanor.
Boppin´Steve har också varit förband till Jerry Williams. Nu vann alltså Boppin`Steve som Stefan Jonasson, men en mer nedtonad Jerry Lee Lewis Dansbandskampen. Frågan är hur många som orkar svänga sina lurviga till Lotta Shakin´en hel danskväll.
The Playtones är ett showband. Inget dansband.
Dansbandskampen har gått vilse.


Mer om Dansbandskampen
Expressen HÄR!
Aftonbladet HÄR!

4 kommentarer:

Nicke sa...

men snälla ge dig!!! Det är ju samma sak som då :: vem orkar lyssna på Titanix en hel kväll??? Dem var ju oxå jävligt bra , men tro du inte bandet the playtones kommer att fördela en kväll med lugna , normalt snabba o väldigt snabba låtar en hel kväll så det blir bra för dansmänniskorna?? Alla har vi våra förebilder och Stefan har ju spelat så många år på scen så han/dem vet väl hur det ska gå till!! Och för den delen så va tro du dansbands musiken kommer ifrån början?? hårdrocken på 80 talet ellr???? Nej det kommer ifrån 50 talets rock and roll med ett lugnande tempo . Ett exempel Sven-Ingvars :: lyssna på deras låtar på 50 talet o framåt så kanske du förstår pelle lille!!

Unknown sa...

Med så mycket självdistans och samtidigt ha så kul som killarna i playtones verkar ha så var dom helt klart värda att ro hem segern.

Tror också att segern grundlades redan förra helgen när dom gjorde en sån grej av Rybaks låt, helt fenomenalt, det var inte bara Christer Björkman som var imponerad då kan jag säga

kullan sa...

Hej jag håller med Nicke fattar inte vad du calle menar vad nybörjare tror du Torgny Melins är nybörjare då och många av dom andra banden var ju inga nybörjare precis....Playtones är fantastiska och värda att vinna och dom kan spela både lugna och snabba låtar och som Nicke skriver så kommer dansbandsmusik från 50-60 talsmusiken

kullan

Anonym sa...

OJ - OJ - Tänk vad den välkända
svenska avundsjukan plågar folk -
fortfarande.

Vissa tycks tro att de vet bäst -
The Playtones BLEV BÄST !

LYK