onsdag 30 december 2009

Nu ser vi målsnöret på 2009

Det blev svårare än vad jag trodde, att lista endast ett blogginlägg för varje månad år 2009. Jag upptäcker oändligt med material. Många är värda att berättas flera gånger om. Därför måste jag få dubblera.
Ursäkta, jag skryter gärna-se där:
”Det vackraste som någonsin skrivits (B. Ranelid).”


Maj
Jag öppnade mina ögon en stund längre än andra lommabor. Det var så jag upptäckte ”den glömda ön”, i den yttersta dammen ut mot det azurblå havet i Lomma.
Upptäckten blev så sensationell, att t o m kommunalrådet Thomas Håkansson kom ångande. Dopvattnet fick bli Guinness. Namnet glasklart: ”Den Gröna Ön.”
Undrar vad irländarna tycker om det.


Juni
Norrmannen Petter slog larm från en oljeborrplattform ute i Nordsjön. Han hade köpt sig en motorseglare i den grekiska övärlden. Nu skulle han ner och segla hem båten. Meningen var att han skulle gå till Lomma. Nu ville han ha hjälp med att hämta en ny motor i Flyinge. Jag lovade fixa biffen åt den glada gutten.
Det fanns bara ett aber med hemfärden: alla vackra damer i kroatiska Valalta-se bilden (original). Där kunde det bli förlisning.
Det blev det.
Petter har inte hörts av sedan dess.


Juli
Två bilder av livet:
Jag och min lekkamrat Hans-Inge träffas i min Täppa. Det tog 50 år. Vi var fortfarande indianer. Härligt att skåda, tiden har stått stilla.
Den andra bilden är väntan. Det är också en kamp mot döden.
Lommatjejen Linda. Dödssjuk. Livlinan syrgastuben hänger på rullstolen. Väntan på en lungtransplantation för att överleva.
Hon väntar fortfarande. Tiden står även här stilla, hemskt mycket stilla.


Augusti
Bloggen blir först i världen med att berätta om supermedicinen Pradaxa. Ett världsscoop. Unikt för en liten fesen blogg. Pradaxa kan varje år komma att rädda miljoner människors liv, bara i Sverige handlar det om över 100 personer. TV-Rapport vaknade 14-dagar senare. Det var så dax då.
Och så den fantastiska historien om tuggummit som blev en häst, eller en häst som blev till tuggummi, Riff. Sveriges bästa galopphäst. Den reds alltid av champion Hans-Inge Lindulf. Jo, min lekkamrat. Vi som bubblade hela dagen. Han med indianskruden.

FOTNOT: Scoop betyder att man är ensam om en stor nyhet.

I morgon är det nyårsafton. Då listas resten av de återstående månaderna 2009. Fram till dess:
HÅLL UT!

Inga kommentarer: