söndag 15 november 2009

Narkosskötare på plats när Cliff Richard and The Shadows rockade röven av oss Gubbar och Gummor i Malmö Arena


Det är egentligen inget att skämta om. När Cliff Richard and The Shadows drog in i går kväll i Malmö Arena, var arrangörerna beredda på det värsta. Därför hade man på strategiska ställen placerat ut hjärtstartare, om utifall någon av oss 8500 åldringar skulle rocka sig helt åt helvetet.
-Publiken är 55+ och det är nödvändigt med denna beredskap. Vi är beredda på det värsta, säger Jörgen narkosskötare till mig.
Cliff Richard and The Shadows bildades för 50 år sedan och är ute på en jubilumsturné världen runt, med avslut i Johannesburg, Sydafrika, den 14 mars nästa år i Coca-Cola Dome, bara en sådan sak.
Med andra ord så platsar de i vårat gäng med råge. Cliff Richard själv är tex 69 år fyllda. Av någon ålderdom märkes inte. Det var fullt ös hela tiden.

De välbekanta låtarna regnade över oss som lyckopiller från himlen. Bara att dra igång med Cliffs första hit, Living Doll, och fylla på med Hank Marvin gitarrlir i Apache, fick oss Gubbar att träffas ute i foajén och dra i oss kvällens medicinkur med både blåa och röda piller.
Om det varit 1961 hade folk rockat som satan i bänkraderna. Nu satt vi stilla och lät nostalgin flöda som honung över oss. Visst kunde vi vissla av förtjusning fortfarande, men mer blev det inte.
-Cliff och skoldanserna, suckade damerna.
-Hanks tuffa riff, suckade vi herrar och rättade till den vågiga gråmössan, ja, vi som fortfarande har något kvar, om Herrskapet förstår vad jag menar.
När Cliff Richard drog på med avslutningslåten The Young Ones, storknade 8500 i Malmö Arena. Vi blev alla 15 år igen.
Åldringsvården får se upp. Det kommer att bli ett satans tryck på hemmet i framtiden.
Rock on, Gubbar och Gummor!
Jörgen finns alltid till hands.


Ja, då återstår det bara att vi lyssnar på inledningslåten, Living Doll, som satte gamla hjärtan i brand i Malmö Arena i går kväll.
Här har du den:


(Copyright text och bild, utom den sista bilden som är hämtad ur deras album features, callerockback.blogspot.com)

Vännen Tony Kaplan på Expressen/KVP/GT delar ut hela fyra getingar. Läs hans recension HÄR!
Läs Sydsvenskans recension HÄR!
Och en annorlunda syn på Cliff Richard and The Shadows HÄR

1 kommentar:

Håkan Fondell sa...

Nog är det väl patetiskt att man tror att Cliff Richard skall skapa masshysteri bland oss 60+:are. Det lyckades han inte med när vi var tonåringar och risken i dag är närmast försumbar!