tisdag 6 oktober 2009

Tack vare Sydsvenskan får ni träffa Frank Sten


Det är alltid kul att bli uppmärksammad. När så Sydsvenskan i dag har en artikel om mitt liv i den stora vida bloggvärlden, får man fira lite extra.
Normalt sett firar vi födelsedagar, julen, påsken och midsommaren. Ja, så kan du fira för att du överlevt eller vunnit på spel.
Vännen Rolf och jag har tippat i många år. En gång vann vi 17 spänn, men för det mesta håller vi ställningen som Sveriges sämsta tippare. Det är faktiskt också en bragd, även om det inte precis är något att fira.
Därför när Sydsvenskan lyfter fram en Gubbe med Hatt som mest sitter och löser livets gåtor i Täppan, blir det en läcker piruett.

Först tänkte jag söka tillstånd och bränna av ett hejdundrande fyrverkeri. Då kom jag och tänka på ”Lilla Vovven” som vi får proppa full med nervlugnande tabletter varje nyår. Jag slopade idén.
I ett sådant här storslaget sammanhang ska jag naturligtvis lyfta fram galningen Frank Sten.
För länge sedan skapade jag en samling festliga figurer i Dr Kurbergs förtrollande och komplett galna värld. De blev mycket populära. Fast den stora stjärnan var utan tvekan Frank Sten som dök upp på alla möjliga omöjliga platser i världen.
Han träffade t o m president Bush i en minnesvärld föreställning.
Här nedanför kan ni få ta del av hur det gick till när Frank Sten gjorde en Andy Warhol. Detta konststycke skapades till en påsk i samband med den berömda konstrundan på Österlen.
Var god skölj,



PRESS-STOP-PRESS-STOP
SYDSVENSKANS artikel. Klicka HÄR!

Inga kommentarer: