söndag 11 oktober 2009

Sveriges tuffaste chaufförsjobb: rena dödgrävarknäcket

Här sitter Pelle från Lomma. Han har Sveriges tuffaste busschaufförsjobb.
Sverige stod på näsan mot Danmark i den där förargliga VM-kvalmatchen. Pelles jobb var att köra supportrarna hem från arenan, Parken, i Köpenhamn.
Det rådde begravningsstämning i bussen. Annat var det när Pelle plockade upp boysen vid Swedbank Stadion i Malmö. Då var det tjo och tjim i Pelles buss. Segerskrål över Öresundsbron.
Sverige fick stryk med 1-0. Portugal slog Ungern med 3-0. Slut och adjö på alla VM-drömmar i Sydafrika 2010. Pelle fick fungera som begravningsentreprenör på hemresan.
Sorgligt värre.
-Det är dystert, rapporterade Pelle till mig.

Andra sidan så fanns det varningssignaler i luften. Bloggens kulturambassadörer, Bo-Göran och Eva, spolade matchen och gick och såg den nya Stieg Larsson-filmen i stället. De höll alltså stilen. Är man kulturambassadörer så är man. Fast här borde klockorna redan ha ringt om att något otyg låg i luften.
Fast den verkliga sorgen kom vännen Hans-Inge med. De fick tyvärr i fredags avliva sin älskade vovve, Monty.
Vovven led av diabetes (?) och till slut gick det inte längre. Monty har som det svenska VM-förhoppningarna gått till de sälla jaktmarkerna.
Titta noga på bilden. Jag ger mig tusan på att Hans-Inge själv målat Monty i olja. Jag ska berätta mer längre fram om Hans-Inges konstnärskap. Porträttet av Monty är alldeles utmärkt. Det får bli en liten glädje över livets dystra ögonblick.
Frid över Monty.
Och det svenska landslaget i fotboll.

Inga kommentarer: