söndag 11 oktober 2009

Från prinsen till vaccinering mot svininfluensan-fördömda dag.

OBS! Innan ni läser krönikan, scrolla längst ner på blogginlägget och spela upp ledmotivet till filmen Gudfadern. Läs samtidigt krönikan som ni lyssnar på världens bästa filmmusik. Det förhöjer upplevelsen. SANT!

Tungt i dag, läge för albyl.
Det är dagen efter den stora smällen i Köpenhamn. Sverige får stryk av Danmark i VM-kvalet. Det blir tomt i VM i Sydafrika 2010. Danskjävlar...
Lommaprinsen i centrum har visning av sina tolv tvåplansradhus som ligger ovanpå butiksplanet.
Ingen vill flytta dit. Det är lättare att sälja resor till Honolulu, än få folk att flytta in till prinsen. Midroc som byggt hela rasket, lockar t o m med fria hyror till den 30 juni 2011
Vännen Eva som valde bort fotbollen i stället för Stieg Larssons nya film, berättar att det var folktomt på biografen. Alla satt hemma och såg kraschen i TV5.
Mina vänner i Hässleholm fick avliva sin vovve, Monty. Det är sådant som skär i hjärteroten. Vi kelar extra mycket med "Lilla Vovven" i dag.
På måndag drar massvaccineringen mot svininfluensan igång. Den kostar oss skattebetalare närmare 3 miljarder kronor. Det är en gigantisk kampanj.
Vi alla som får en spruta blir historiska, alltid något.
Det är för övrigt dagens stora snackis, fotbollen får ursäkta.
-Ska du vaccinera dig?
Människor vänder och vrider på svininfluensan. Pekar med hela handen mot pippisjukan.
-Känner du någon som fick fågelinfluensan? Nähä, trodde väl det.
Själv ska jag vaccinera mig, givetvis. Jag tar utan att blinka allt jag kan få som håller mig frisk. Det är jag glad för, annars hade jag varit stendöd för många år sedan.
Tänk bara så många dödliga sjukdomar som utrotats med mediciner. Jag tänker i första hand på penicillinet. Utan det, hade begravningsbranschen varit en ännu större guldgruva.
Ja, så regnar det höst ute, en tung himmel med piggregn. Ni vet sådant där regn som landar som korvspad på glasögonen.
Vännen Ulrika tvärnitar på sin cykel. Hon vill prata burka. Misstänker att jag vill drapera henne i Kabulmodet.
-Inte fan går det och gömma fruntimren, svarar jag och så skrattar vi åt eländet.
Mitt i all bedrövelsen ringer vännen Rolf och meddelar att vi har 10 rätt på tipset. Det har 416 309 till, så det blir ingen utdelning. Nej, inte ens ett korvöre belönas vi med. Vi håller glansfullt stilen som Sveriges sämsta tippare.
Tröstnappen skickar han över:
Love theme from Godfather.
Njut.
Det kan vi alla behöva.

Inga kommentarer: