tisdag 20 oktober 2009

Dramatik i kubik: jakten på flaskpost i Lomma!


Det gäller att ha barnasinnet intakt när man rusar mot ålderdomen. Bo-Göran alias BG och jag, har passerat bäst före datum. Det är numera inga galanta damer som trånar efter vår närhet.
Vi krävde bot och bättring och gav oss ut på skattjakt på Lomma Beach. På sommaren städas här för invasionen av badsugna från Lund och Eslöv.
Nu är det oktober. Det är höstvindarna som städar. Kanske vi kunde hitta flaskpost från en vacker flicka från Pampas höjder, eller hur det nu var Evert Taube sjöng.


Äventyrligt utrustade med kepsar från Arnolds kannibal museum, kastade vi oss in i tången. Det första fyndet, en kraschad doja, norpade BG åt sig. Jag kvitterade med en tygtrasa som förmodligen varit en duk på ett piratskepp.
Det flyter i land både det ena och det andra. Vi insåg snabbt, att skulle vi som Robinson Crusoe överleva på fynden, hade vi snabbt varit döda av hunger och törst och plastförgiftade.

Till slut var det summering över medhavt kaffe och äggmacka med kaviar. Det smakar ljuvligt med tångbergen och havet som speglas av en höstsol som bryter fram.
Vi blev förvånade över att vi fann så lite prylar som flötet i land, bara mindre skräp. Det är inte mycket alls att skryta med. Definitivt ingen flaskpost från en vacker flicka på Pampas som trånande väntar på två Gubbar som passerat bäst före datum. Fast nära var det.
BG fann nämligen en halvt urdrucken cocaflaska. Någon rom syntes däremot inte till.
Hur som helst, så fick vi en skön stund tillsammans, fridsamt som i kyrkan.
Lomma är en pärla, även med tång.
När vi kom hem berättade vi ingenting för våra Gummor om förväntansfulla flaskposter. Ni säger väl inte flaskan, om saken.
Tack.



Inga kommentarer: