tisdag 22 september 2009

Jag-en nykter cowboy

Det har varit väldigt mycket allvarligt på BLOGGEN den senaste tiden, all från Jan Guillou till beg bilhandlare. Därför känner jag för att bli lite onykter, helt enkelt släppa ut lite begagnad ånga.
Tacksamt tar man då emot ännu en tramsrapport från Folkhälsoinstitutet som larmar och slår om att alkoholkonsumtionen ökar bland de äldre.
Först tänkte jag nonchalera tramsrapporten. När jag då kan konstatera att den får avsevärt större genomslag, än när jag avslöjade den nya super medicinen för oss med hjärtflimmer, fick jag sadla hästen.
Det tog 14 dagar innan Rapport körde ut mitt avslöjande som kan komma att rädda mer än 100 människoliv årligen bara i Sverige. Annars var det helt tyst.
Förstå min frustration. När så lite kröken till äldre dunkar igenom massmedialt i hela riket, får man klåda.

Jag är äldre, 63 år. Min lekkamrat, Leif Georg, och jag började pimpla starkvin på Club 54 i Malmö i början av 1960-talet. Leif Georg är 62 år.
Vi dricker vin, öl och brännvin. Leif Georg har lärt mig att skölja svalget efter en god middag med vin, öl och några kryddade, med vanligt renat.
Det är helt lysande. Faktiskt en njutning. Inte bara för svalget utan även för gommen och vårt muskelspel.
Vi män sorteras bort mellan 60-70 år. Det är ett krisårtioende för oss Gubbar. Vi dör oftast i cancer eller stroke eller vad vet jag. Dör gör vi. Punkt. Slut. Borta.
Däremot vet jag, att Folkhälsoinstitutet ska ge fan i oss äldre. Denna fullständigt onödiga inrättning kommer med jämna mellanrum med sina tramsrapporter för att kunna motivera att få finnas till. Och kvittera ut sina skyhöga löner och arvoden.
Lägg in Folkhälsoinstitutet för avgiftning.
Vi äldre klarar oss utan ert trams.
Försvinn!
Skål!

Inga kommentarer: