lördag 5 september 2009

Björn Ranelid succé! Kulturstorm blev till kulturfrossa.


När hela horder med vindpinade människor vallfärdar i mörkret på en 500 meter lång brygga mitt ut i Öresund, för att lyssna på en författare, stavas ordet SUCCÈ!
Björn Ranelid, mannen som finns över allt, fyllde Kallbadhusets restaurang i Bjärred så till den milda grad, att hela klabbet var på väg att bli till ett nytt Titanic.
Ingen blev besviken.
Här står denna häcklade författare och brakar loss så hela kåken svajar, när hans ordflöde tämjer stormbyarna med sitt fria spelrum.
Jag tror han drog igenom hela mänskligheten och lite till. Han ska vara stjärna på slottet, med i den nya upplagan av ”På spåret”, öser ur sig böcker, trollar med orden och jagar nästan livet ur Lomma Events informationsansvarige Göran Lindkvist.



Med andra ord har arrangörerna, Lomma Event, fått en kanonstart på helgens kulturfrossa i Lomma kommun.
Göran Lindkvist sover numera stående. Hans kontakter med Björn Ranelid blev en upplevelse för livet.
Halv tre i fredags natt slog nämligen författaren larm. I ett snabbt tempo mailade han över 25 aforismer som skulle fixas till och hängas ut på den 500-meter långa bryggan i Bjärred.
Göran som precis kommit hem efter hängt tavlor och annat inför dagens övningar, blinkade några gånger och gick igång med överkursen.
-Björn Ranelid är helt fantastisk att arbeta med, säger han med matt röst till mig och skyndar iväg över den 500 meter långa bryggan för hämta-se vinjettbilden-fler böcker som ska signeras till Ranelidfrälsta supportrar.
-I dag då, frågar jag mitt i natten. Programmet är späckat med kvällens höjdpunkt, Gunhild Carling, ni vet hon som lirar med hur många trumpeter som helst i truten.
-Ja, du milde tid, hoppas det inte blåser då, för vi har en överraskning med Gunhild på Aq va Gott i Lomma, fortsätter han och fladdrar för vinden med blicken.
-Calle, det kan faktiskt komma mellan 500-1000 personer i kväll...
Jag lovar ordna en droppflaska åt honom på måndag.

Inga kommentarer: