söndag 13 september 2009

BILDEXTRA: Dramatisk marknadsöppning

Det är till att ha varit på en av Västsveriges största marknader i helgen, Skene Marten.
Skene ligger naturskönt i Viskadalen mellan Borås-Varberg. Det här, mitt herrskap, är mitt i hjärtat av knallebygden, alltså knallarnas hemmaplan. Utan tvekan min favoritmarknad.
Jag hade tänkt skriva om lite roliga knallar, men hamnade mitt i ett drama på lördags förmiddagen. En man i 60-års åldern slocknar alldeles intill det läckra korvståndet som är en konservburk.
Vill man vara roligt kan man säga att det blev knall och fall. Nu vill jag inte vara lustig alls. Det är alltid allvarligt med tjutande ambulanser och sjuka eller skadade medmänniskor.
Jag tappade plötsligt tråden. I stället fick jag på nära håll se hur ambulanspersonalen nästan fick stånga sig fram och tillbaka med båren i folkhavet.
Jag hoppas verkligen det gick bra för mannen. Att han överlevde. Jag orkade inte mer utan knallade hem till mina kära släktingar.
Ni kan själva följa dramat genom mitt bildsvep.
PS: Varför ingrep ingen och hjälpte ambulanspersonalen röja väg? En bit bort stod tex hemvärnsmännen med armarna i kors och krängde ärtsoppa. En bit bort bort stod den lokala Röda Korset föreningen och sålde lotter med grytlappar (ungefär) som vinst. Röda Korset är världsmästare i krigssituationer men direkt usla på hemmaplan.
Arrangörerna-Skene IF- bör tillsammans med brandmyndigheterna och polisen se över säkerheten till nästa års Skene Marten.
Basta!






ÖVRIGT:
Jag har visat hänsyn och publicerar inte de värsta bilderna.


(Copyright text o bilder: callerockback.blogspot.com)

Inga kommentarer: