torsdag 13 augusti 2009

Lommas nya stenöken pampigt invigd

I särklass den bästa utsikten över den pampiga invigningen av Lommas nya torg, hade personalen på biblioteket-se infälld bild. Chefen Gun Andersson och hennes medarbetare, kan i framtiden skåda in i 430 000 stenar.
Dopceremonin av Lommas eget Himmelska fridens torg avrundade nämligen den nya kommunhövdingen från den 1 sept
ember, Anders Berngarn, med följande ord:
-Vårt nya Hamntorg är belagt med 430 000 stenar.
Jag har tidigare jämfört torget med Himmelska fridens torg i Peking. Nu viskade den avgående kommunhövdingen Thomas Håkansson i mitt vänstra öra:
-Vi fick faktiskt in Hemmelska fridens torg som namnförslag på torget.
Vi skrattar gott. Det ligger alltså något i min drift med stenöknen.
Jag sparade honom från att berätta-tack
BG-att alla stenarna verkligen kommer från Kina.
Det här var annars sommarens stora klo i Lomma. Det var tut-i-luren, ballonger, taekwondo, grävmaskin och glass till barnen. Det stillsamma folket i Lomma kom mangrant. Trots att man inte ens fick en kopp kaffe. Vännen Rolf såg lite putt ut.
Anders Berngarn som invigde tillsammans med Thomas Håkansson, var riktigt fräsig. Det var verkligen inget ren-rutin-tal. Lommas nya kommunalråd visade sig ha humor.

Den ska BLOGGEN testa, var så säker. Vi får väl se hur mycket kallt stål han tål. Han är i alla fall bra på matte, men så är han också rektor.
Jag såg inte heller röken av någon polis. Det gjorde jag på torget i Peking. Det anses vara världens mest bevakade torg.
I Lomma har vi demokrati. Och kin
esiska stenar.
Det får räcka så.

1 kommentar:

Ida sa...

Attans att man missade Arméns musikkår!