onsdag 12 augusti 2009

LOMMANEWS: Från en stor stark till firren- till Himmelska fridens torg

Här en nyhet, god som någon.
Från och med nu kan du läppja på en stor stark till Fiskbodens utmärkta firrar. Det här är något som jag vet många lommabor längtat efter. I alla fall jag, Rolf, Ulrika, Peter, Gösta, Boel, Knut, Vera, Gunnar, Elsa, Kent, Kerstin, Benny och alla andra gottegrisar i Lomma
-Vin och sprit kommer också, men först måste vi göra en smärre utbyggnad, säger Stefan, en av de två ägarna till den omåttligt populära Fiskeboden i hamnen, till BLOGGEN.
Skål, säger vi väl då.

Skål, kan vi däremot inte säga till Swedbank.
Nu kan BLOGGEN avslöja varför JM:s bygge i Lomma snart stått still i elva månader. Swedbanks usla affärer i Baltikum störtdök rakt ner i graven. Detta drabbade byggbolaget hårt. Bostadsprojektet Kompassen i Lomma tvärnitade. Swedbank blev, mer eller mindre, bankrutt. Byggbolag fick inte en spänn till. Stopp.
Nu har, emellertid, en annan bank dykt upp på marknaden och skjutit till pengar. Vecka 37 drar bygget i Lomma i gång på allvar. Då kommer väggarna.
Det kan vara värt att fira.

BLOGGEN värnar hårt om de tre minnesmärkena efter den väldiga stormen som drog fram över Lomma annandag jul 1902. Nu har plötsligt den första stenen vi fann förra sommaren gått upp i rök. Vart tog denna kulturskatt vägen?
Här får vi koppla in BLOGGENS speciella spårhund, BG.
-Sätt fart, BG. Det är slut på lata sommardagar med bröllop och förlovningsmiddagar.

Vi avrundar med en bild av Lommas nya stenöken, torget utanför biblioteket. Har ni någonsin skådat något så här dystert?
Vem ska skapa liv bland alla dessa stenar?
I morgon invigs Hamntorget med bla ballonguppsläpp, alltså precis som man gör på det riktiga Himmelska fridens torg i Peking, Kina.
Jag tror vi får tömma sejdeln i botten.
Och avrunda med en riktig pärla. Lyssna på Claes Eriksson när han tycker det görs för mycket musik. Klicka HÄR!

Inga kommentarer: