måndag 10 augusti 2009

BILDEXTRA: Lomma nya Systembolag inifrån


Det har tagit tid, men nu har nedräkningen börjat. Den 27 augusti om tidsplanen håller, ska Lommas handel och vandel med spriten bli modern.
Rakt över disk är ett minne blott. Nu kan även vi i byn tillåtas vandra omkring bland allt godiset: känna och klämma och tömma börsen som man gör i storstäderna, Stockholm, Göteborg och Malmö.
Jag vet att många i Lomma jämför nymodigheten med ett härligt julfirande. Det känns nästan som även vi på landet tillåts bli vuxna.
Systembolagets egen filosofi är att med snabbköpsvarianten ska svensken handla MINDRE brännvin, öl och vin. Alla vet i dag att svensken med den här fräscha hanteringen gärna förköper sig på godiset.
Det är ett hyckleri utan dess like.
Redan nu kan BLOGGEN visa hur det ser ut inne i den nya butiken. Visst, ännu så länge är den tom på pavor, men snart kommer här att staplas av krökta ryggar.
En sådan här stund skänker vi gärna en varm tanke till Bertil Göransson. Han var sonen från Lomma som blev landshövding och ordförade för Systembolaget. Det var alltså Bertil som såg till att hans hemby över huvud taget under 1980-talet fick ett bolag.
Tack Bertil.
Nu när vi också för känna och klämma på varorna, tror jag du ler i din himmel.


Inga kommentarer: