onsdag 17 juni 2009

IRAN OCH SAAB-SPEL PÅ HÖG NIVÅ!


Kan det vara så fiffigt, att Irans president Mahmoud Ahmadinejad vilar sitt akterkastell i en förgylld-guld?- stol som Shahen, konungarnas konung, en gång också satt i? Vi som var med, minns påfågeltronen.
Ja, helt omöjligt är det inte. Han är skäggig, har billiga strumpor, skor som sett sina bästa dar och en sjavig kostym. Dessutom verkar han hjulbent. Inget fel i det. Det var Hitler också.

Bilden ljuger däremot om innehållet i mannen. Det här skägget sitter nämligen stadigt på hela leken. Han har monopol på ett helt land. Centrum, Norrmalmstorg och Hornsgatan har bytts ut på mörka fängelsehålor och avrättningsramper.
Han slår första tärningen och vinner alltid. Ännu så länge, är kanske bäst att tillägga.
Med andra ord. Det sitter inte i kläderna.


Kan det vara så fiffigt, att SAAB:s nya ägare Koenigegg, -trassligt namn, fråga Lennart Persson i Aktuellt-sitter och jäser i en nytillverkad Arne Jacobsen kopia från 1959? Den går loss på ca 50 000 simpla svenska kronor.
Ja, helt omöjligt är det inte. Han har rakat huvud, elegant matchande dyra kläder och dojor. Han vilar sitt akterkastell avslappnat.
Han behöver inte byta ut Centrum eller Norrmalmstorg i spelet om SAAB-fabriken i Trollhättan.
För han äger dom inte. Det gör en norrman som lånar honom tärningen. Fast man har tagit bort den där förargliga rutan, ni ve
t, gå i fängelset, gå direkt till fängelset.
Fel spel?
Jaså.
Nej, det sitter sannerligen inte i kläderna.

Bonus:
Första fängelse bilderna på demonproducenten och hitmakaren, Phil Spector.
(tack för tipset BH)


I morgon ska jag bli snäll igen...

Inga kommentarer: