lördag 27 juni 2009

Här vill Lomma kommun bygga en 20 meter hög TELEMAST!


Lomma hamn är en ljuvlig miljö. För några år sedan fick kommunen för sig att göra om den till en uppläggningsplats för båtar. Det blev ett liv och kiv. De boende protesterade bla med att hänga ut banderoller utanför sina fönster. Kommunen fick ge sig.
Nu är det tid för nästa attack. Lomma kommun vill uppföra en 20 meter hög telemast. För inte väcka irritationen har ärendet behandlats ytterst varsamt.
Då hade inte kommunen räknat med Calle Rockbäcks BLOGG:s egen Pitbull-reporter. När han-för det är en han- sätter käftarna i kommunens handel och vandel släpper han aldrig greppet.
Jag har följt grävandet på nära håll. Du milde tid, kommunens tjänstemän fick det verkligen hett om öronen.
Det slutade med att både kungörelsen och ett taffligt fotomontage nu lagts ut på kommunens hemsida.



Fotomontaget-översta bilden- är verkligen amatörmässigt gjord med en illa tillverkad flaggstång med blå flagga i toppen. Det verkar ha tillverkats av dagisbarn. Och bilden tagen en disig dag i november.
Jag tog en bild från exakt samma läge i hamnen. Jag la in en 20 meter hög telemast och den fick inte ens plats på bilden-se den understa bilden. Lägg där till ett teknikhus som kommer att byggas till vänster om masten. Glöm inte alla mäktiga vajrar som ska håller skapelsen på plats. Här blir trångt om saligheten.
Hela projektet kommer dessutom som en ren och skär nyhet, inte minst för LommaBuktens Seglarklubb.
Reaktioner, boys and girls!
Fotnot: Vår Pitbull-reporter föredrar anonymitet. Det är helt OK för min del. Vinjettbilden är en illustration.

Inga kommentarer: