onsdag 1 april 2009

BLOGGEN AVSLÖJAR: Oljeshejk bygger jätteanläggning för fotboll i Lomma!



Under mina snart 40 år som journalist, har man avslöjat en och annan nyhet. En gång var det nära att jag blev först med att knäcka kärleksstoryn mellan Aristoteles Onassis och presidenthustrun Jacqueline Kennedy. Den gången föll jag på mållinjen. Det var väldigt retfullt.
Nu kommer här nya friska tag:
Den omfattande byggnationen i Lomma går pga den internationella finanskrisen på sparlåga. Byggbolagen och kommunen har tröttnat på de tomma markytorna som det inte händer något med. Man söker därför med ljus och lykta efter lösningar för att få fart på projektet igen.
En dag dök oljeshejken Abdhulla Al-Sair från Saudiarabien upp i kommunhuset. Han viftade med kreditkortet och frågade kommunhövdingen Thomas Håkansson, hur mycket den aktuella marken i hamnen kostade.
-Fråga JM och Skanska, stammade Thomas Håkansson.
Det slutade med att oljeshejken Abdhulla Al-Sair köpte hela klabbet för en rund och väl tilltagen summa. Alla var nöjda. Thomas Håkansson t o m så nöjd att han har setts dricka en kopp cappucino tillsammans shejken på Aq va gott, matpanget som ligger i det nya flotta biblioteket.
Nu kommer det bästa. Ja, ni kan själv se bilden här nedanför.


Den här nyheten slår naturligtvis ner som en bomb. Percy Nilsson med sin fräscha arena väljer att se det som en utmaning. Malmö FF som den 13 april inviger sitt stadion med match mot Örgryte IS gapar av pur förvåning.
Vikingaskipet som är en exakt kopia av den berömda inomhusarenan i norska Lillehammer, blir i framtiden hemmaplan för div II-klubben Nike i Lomma.
-Men, Abdhulla, hur ska Nike kunna fylla denna jättearena. 20 000 åskådare???
-Inga problem. Nike är om fyra år ett storlag i allsvenskan, svarar Abdhulla mig och klappar sig på bröstet, en shejksymbol för en späckad plånbok.
Värt att veta är också, att oljeshejken äger merparten av den saudiska storklubben Al Hilal, där den svenske landslagstjärnan Christian Chippen Wilhelmsson spelar.
Till slut undrar ni kanske hur detta rika troll hamnat i Lomma?
Jo, han lögade sig på The Pearl Island, Qatar. Där träffar han ungmön Ann-Christin från Lomma.
Kärleksklockor bjällra, eller hur man nu säger i Saudiarabien.

FOTNOT: Vikingaskipet (norska) i Lillehammer byggdes till vinterolympiaden 1994. Det är ett vikingaskepp som är vänt upp och ner.


Missa inte MFF-BLOGGEN. Den finner du HÄR!

1 kommentar:

Anonym sa...

april, april...