tisdag 28 april 2009

BILDEXTRA: Så ser en pollenattack ut! Avrunda med Hollie Steel!!!




Bildsviten här ovanför är alldeles unik. För första gången har en björkattack mot en pollenallergiker fångats på bild. Det kostar på. Jag vet, för det är mitt öga som klibbar igen av all björkpollen. Det är alltså så här det ser ut.
Just nu har vi pollenallergiker det som jävligast. Den här långa torrperioden med värme har förvandlat april till tortyrens månad. Björkarna exploderar i sk
ir grönska och vi nys-och klifolket upplever det som bli överkörda av världens största truck.
Det är inget roligt alls.
Vi fnyser åt alla förbannade pollenprognoser. Vi är nämligen själva livs levande pollenprognoser. Dygnet runt!
Det är faktiskt löjligt att någon tror sig behöva tala om för oss att nu är det si och så mycket pollen i luften.
-Herre jävlar, säger jag bara.
Jag skrev här på bloggen om vårens problem med pollen för en tid sedan. Jag var inne på allergikliniken på lungdivisionen
, Lunds Universitetssjukhus. Noga redovisade jag alla vapen jag utrustades med för klara vårens tusentals pollenattacker. Nu visar det sig inte räcka.
I dag ringde mig doktor Arne från allergikliniken. Klockan 14 i eftermiddag vankas nya härliga sprutor, tack för det Arne.
Nej, den här våren är inte värre än någon annan vår. Däremot ger den oss pollenterror tidigare än normalt. Fast det har jag varit med om många gånger förr under mitt långa spännande liv.

Nys på er!

Så var det klart. Sprutan på plats. Hem till Lomma och sniffa på bondsyrenen som slår ut rekordtidigt i år. Syrener får jag aldrig någon allergi av. Den slog nog ut för min skull. Det är bäst jag knäpper ett bildbevis på årets första syren i Sverige.
Annars tror vännerna Jürgen i Torsby och Björne i Stockholm att jag berättar gulliga sagor.

Nu behöver vi koppla av med en klassisk kalkon. Länken HÄR!
När ni gapat färdig av pur skräck. Lyssna på Hollie Steel. Och bli glad igen. Länken HÄR!
Tack mina vänner, Rolf och Lollo, för den finalen.

Inga kommentarer: