söndag 12 april 2009

BADPREMIÄR I ÖRESUND!


Vi lyfter på hatten för mannen jag fällt in i bilden från Lommas sköna badstrand. Björn Björnskär heter han. Vi är kompisar. Just nu träter vi om Malmö FF:s matchprogram-se HÄR.
Mitt i denna heta diskussion, tycker han vi får kyla ner oss och skickar mig ett mail. Där står det:
I går klockan 13.15 tog jag premiärdoppet i Öresund! Kring 12 gr i vattnet, enligt men termometer. Uppfriskande!
Björn tog alltså premiärdoppet på självaste påskaftonen. Rakt ner i sundet, mitt eget Öresund, där jag tvagat min lekamen varje sommar.
Fast då måste det vara gosigt i vattnet, minst 17-18 grader och mer än så. I alla fall i den åldern jag befinner mig, annars stelnar alldeles för mycket, alldeles för länge.
Visserligen har vi en osedvanlig tidig vårvärme, men att bada i 12 grader. Nej tack, då riskerar man inte bara att stelna för alltid utan även få skrällhosta till Valborg.
Det räcker länge att kyla ner sig med den norska väderkartan över snömängden runt om i Norge. Det finns alltså ställen i Norge som fortfarande har över 100 cm snö. Ja, större delen av detta vinterrike är fortfarande snötäkt.
Det kändes som jag plötsligt fick balans i tillvaron. Tack norska vädertjänsten för den kartan. Och tack Björn, för att du får dras med min skrällhosta fram till Valborg.

Inga kommentarer: