söndag 1 mars 2009

Vasaloppets dröm i krasch med en pjäxlängd!



Visserligen tog Daniel Tynell hem Vasaloppet för tredje gången och Sandra Hansson vann damklassen för andra gången, men den som fick mina tummar att blöda var Erik Eriksson, barnbarn till legenden Mora Nisse Karlsson.
När nu Tynell visade sig vara för vass, hoppas hela Mora och så jag hemma i TV-soffan på antingen silver eller brons till Erik Eriksson.
På bilden från SVT ser ni målgången, kampen om bronset mellan hemmasonen Erik Eriksson och tjecken Stanislav Resac som blev knivskarp.
När Vasaloppet måldomare Bengt Brandt-se tidigare blogginlägg- kom hem till stugan i Mora i eftermiddags ringde jag upp.

-Det var synd. Erik Eriksson fick stryk med en pjäxlängd. Det hade varit väldigt roligt för hela Mora om han tagit en medalj, svarade han och så suckade vi tungt.
-Annars gick allting bra. Det enda knivskarpa var kampen mellan Re
sac och Erik. Resac lyckades slänga fram en bit av benet först över mållinjen. Det var alltså inte mer än en pjäxlängd, fortsatte Bengt Brandt som är måldomare för elitåkarna i Vasaloppet.
Det var alltså ytterst nära att den berömda familjen Karlsson i Mora, kunnat lägga ännu en medalj från Vasaloppet till den omfångsrika samlingen.
Moras befolkning får hoppas på Erik Eriksson till nästa års Vasalopp. Hela den
jättelika organisationen på 3000 personer är då på tårna igen.
Morfar Mora-Nisse får i sin tur, hoppas på att barnbarnet har rätt pjäxlängd på fötterna 2010.

Inga kommentarer: