tisdag 3 februari 2009

Lomma under utveckling-falukorv och lotto på samma gång!


Vårdcentralen i Lomma invigdes i början av 1980-talet. Då bodde det ca 13 000 i kommunen.
I dag är Lomma under stark expansion. När hela världen skakas av en tung finanskris, tycks inget bita på kommunen vid Guldkusten, norr om Malmö.
De boende i kommunen har nämligen snabbt ökat till ca 23 000 invånare. Det är alltså 10 000 fler som ska trängas på samma Vårdcentral.
Jag vet att där är trångt, för jag har dessvärre sprungit ner dörrarna där sedan starten. De anställda sliter som galärslavar för hinna med alla krassliga människor.
Hallå, kommunhövding Thomas Håkansson!
Något måste göras.
Omedelbart!

Vänder man i stället blicken in mot torget, som snart ska jämnas med marken, så upptäcker man spelglada människor. Det är inget fel i det.
Klassikern Engströms som skött spelandet, sedan det var 12 matcher på stryktipset, firar adjö på lördag med dansbandet Ajax,
Hela Engström-gänget kommer sedan att flytta in på Hemköp. Där inreds nu för glatta livet en ny fin spelhåla-se de rysligt exklusiva bilderna här nedanför.
Lommas pensionärer kan alltså snart köpa sig en falukorv och sedan av bara farten spela bort resten av pensionen på hästar, lotto, stryktips, Keno och allt vad det heter.
När man är renrakad kan man alltid söka vård för sitt höga blodtryck, svajiga knäleder eller minneskrasch på Vårdcentralen. Fast kom i tid.
På Vårdcentralen i Lomma var det fullt redan 1995...

INLÄGGET:
BG har hört av sig. Han sliter med frågan, att jag skriver att Vårdcentralen i Lomma ska ta hand om kommunens samtliga 23 000 boende. Han hävdar att det rör sig om ca 10 000 i Lomma och så har även Bjärred en Vårdcentral.
Bara det nu inte blir allt för trång även i Bjärred (min anm.).

Inga kommentarer: