fredag 5 december 2008

Kalmar får Årets DUMSTRUT!


Kalmar FF skrev historia när man i år blev svenska mästare i fotboll för första gången. Nu gör kommunledningen med kommunalrådet Johan Persson i spetsen om bragden, fast tvärtom. Därför delar jag redan nu ut årets DUMSTRUT till de styrande i Kalmar.
Dessa personer var de beslutande när arbetsutskottet fastställde de kinesiska planerna den 29.8.2006. De får var sin strut:
Johan Persson (s), Göran Häggfors (m), Birgitta Elfström (s), Bertil Dahl (v) och Bengt Sundström (fp)
Egentligen hade jag tänkt skriva om något helt annat i dag, men så kom nyheten om den havererade kinesiska satsningen i Kalmar.
Jag har följt denna märkliga satsning på just lilla Kalmar med stort intresse. Redan på 1970-talet var jag med om när lyriska kommungubbar trumpetade ut sagolika framtidsprojekt. Till 100 procent slutade det med att gubbarna, det var alltid gubbar på den tiden, stod där med byxorna nere.
En dag klev en liten kinaman från företaget Fanerdun in i kommunhuset i Kalmar. Han presenterade de storstilade planerna som skulle sätta Kalmar på världskartan. De styrande gick i toppspinn. Förr talade man om hästhandlar metoder. De vidlyftiga kinesiska planerna skulle visa sig vara många gånger värre än så.
Sydsvenskans Ola Wong granskade projektet i sömmarna. Det visade sig mest vara fagra ord och märkliga kinesiska trolleri konster.
Kommunledningen vägrade ta till sig kritiken. Kineserna hotade stämma tidningen. Även detta visade sig vara bluff.
Nu är det slut. Kineserna är skyldig kommunen och andra inblandade många miljoner kronor. I Kalmar är man bättre på att spela fotboll än göra affärer med kineser.
Grattis till DUMSTRUTEN 2008.

Här nedan följer exklusivt hur det skulle se ut. Bilderna är hämtade från Fanerduns hemsida över projektet. Visserligen kommer sagotanten Astrid Lindgren från Småland, men man ställer sig osökt frågan hur naiva får våra folkvalda vara.
I Kalmar hur korkade som helst.





Inga kommentarer: