måndag 1 december 2008

HÄR ÄR DEN...


Julklappsbekymmer? Jag har lösningen. Varför inte en Bugatti Veyron, för över 13 miljoner skakiga svenska kronor? Den här superbilen accelererar från 0 till 60 km/tim på 2,5 sekunder. Det vore väl något att ge till din son eller dotter. Ja, eller tvärtom, kanske helst tvärtom...
Bugatti Veyron har av de glassiga tidskrifterna i USA utsetts till världens dyraste julklapp i år. Du kan läsa om det för första gången i svensk media på den här bloggen. Jag skryter inte. Jag är bara först. Därför jag gillar lyxiga julklappar mitt i världens finanskris.
Jag gav mig ut i Lomma, min by, för att kolla julklappsläget. Det fanns inte mycket att lägga under granen, trist men sant.
Sveriges rikaste kommun tillsammans med Danderyd och Vellinge kunde endast visa upp grepar och kvastar och några livsmedelsbutiker.
Nej, att köpa en Bugatti Veyron i Lomma är lika omöjligt som sova över på månen. Lika omöjligt är det att finna Serendipity Frozen Haute Chocolate, världens dyraste glass för över 200 000 spänn. I Lomma finns mest skräpvaniljglass för någon tia, men så är det också finanskris.
Jag återvände hem med en ny kvast och kraftiga plastpåsar för sopor, köpta på torget. Detta, mitt herrskap, var det mest spännande Lomma hade att bjuda på som julklappar. Förstå att man blir deprimerad.
Jag satte mig och gjorde upp min drömlista på julklappar. Den får du här. Håll till godo. Glöm inte att finansminister Borg har sagt att vi måste spendera oss ur den ekonomiska svacka världen befinner sig i. Och du, i morgon kan GM offentliggöra att SAAB i Trollhättan läggs ner. Njut i så fall av Bugattin. Bilden finns alltid kvar.

Inga kommentarer: