onsdag 3 december 2008

Dagens vovve rapport-och en liten fluga

”Lilla Vovven” är deprimerad. Tiden efter juvercanceroperationen i förra veckan blir allt tyngre. Hon har därför beslutat sig för att sova sig bort från hela skiten.

När babykläderna ska på inför natten backar hon. Hon som är en gammal fröken och snart lika gammal som husse, 62 år (hund år), är hjärtligt trött på alla världens babykläder, usch och fy.

Medicineringen går utmärkt. Matte och husse trycker nämligen in värktabletter och penicillin i en bit leverpastej. Då skiner hon upp och blir glad en kort stund. Leverpastej är godis.

I morgon ska stygnen tas bort. Om det nu går, för det varar sig på ett ställe. Därför har ”Lilla Vovven” nu fått en tratt över huvudet, för att inte slicka på operationssåren. Tratten fungerar faktiskt mycket bättre än babykläderna.

”Lilla Vovven” orkar inte bry sig längre. Hon sover, som sagt var.



Många har hört av sig och intresserar sig för Lilla Vovvens hälsa. Andra berättar märkliga upplevelser med sina husdjur. Den här storyn är bäst, så här långt. Det handlar om en husfluga:


”När jag tänder i köket kommer flugan som en helikopter från stora rummet, gör en lov genom hallen och cirklar över diskbänken.
Flugan överraskar mig varje dag jag kommer hem och tänder hallampan. Vips, hör man surret och så kommer den surrande. Sätter sig nånstans i närheten och avvaktar nästa rutt.
En flugjävel...lattjo! På sommaren blir man bara irriterad och skall slå
ihjäl alla irriterande flugor. Tillsammans är de bara en störande lallande
hop.
Men den här enslingen har jag inte hjärta att damma på. He´s got soul.
Innan jag går hemifrån till jobbet lägger jag en klick yoghurt och några
müslifrön på en pappersbit i köket.
Hur länge kan en husfluga leva?
Hälsning
Stepfather of The Flying Ace”


Ja, är det någon som kan svara på det, alltså hur länge en husfluga lever?

Maila mig: callerockback@rocketmail.com


(copyright bild och text Anna-Lena och Calle Rockbäck)



Inga kommentarer: