tisdag 4 november 2008

USA-VALET OCH LOMMA!


Det kan väl inte finnas en levande varelse som missat att USA går till val i dag. Deras valsystem är krångligt, så det ska vi inte utreda. Nej, jag tänker närmast på vad valet betyder för Dig och Mig?
Ärligt talat vet jag inte, så den frågan var lätt att besvara. Fast två saker vet jag. Antingen får världen en president som snart är mogen för hemmet och lira stenkakor med Bertil Boo, eller så får världen en svart president i ett land som avskaffade slavsystemet för 150 år sedan. Det sista låter som en spännande utmaning.
Vad betyder då valet för min hemkommun Lomma som inte ens är en flugskit i sammanhanget?
Det bor inte fler människor i Lomma än vad det dagligen jobbar i klassikern Empire State Building, New York. Lägg till alla turistbesök också och vi får lägga till Kävlinge kommun.
De gånger jag besökt skrapan har det varit mer rusch där än vad det är på försommarens stora kalas i Lomma, nämligen Lommadagen.
Om Lomma ändå ägt en apa, men även här får vi stryk av byggnaden som var högst i världen i 42 år. Aldrig ska vi glömma när King Kong klättrade till toppen av skyskrapan 1933, över 400 meter med spiran. I Lomma är högsta huset, asch, skit i det.
I Lomma har vi inte ens en McDonalds, fy fan, vi är efterblivna.

Inga kommentarer: