söndag 9 november 2008

FARS DAG och fars nya leksak!




Här ovanför sitter far och är barnslig. Det är en skön konst att få ha kvar barnet i sig när man kan höra aftonsången i fjärran. På den lilla bilden till höger ser ni Kim Jong II, Nordkoreas diktator, fars leksak på Fars Dag, mer om denna roliga leksak längre ner i texten.

Numera har far också fått ett kvitto på sin barnslighet. Tidningen Allt om barn körde en test som gick ut på om man var barnslig. Far testades och fick omdömet:

”Du är barnslig! Precis som ett litet barn kan du släppa alla hämningar och bara ha kul. Du njuter av livet och lever ofta i nuet. Men du, i vissa lägen kan det vara bra att skärpa till sig, eller hur?”

Far blev stolt. Det är skönt att kunna få vara barnslig hela livet. Stämmer då testresultatet?

-Stämmer? Om det gör, med råge, säger hustrun och kvittrar så där Fars Dag förtjust. Barnen som numera är vuxna och rakar sig varje morgon skrockar instämmande. De är själva far i dag. Det hör också till livet och är väldigt roligt.

Nu till Kim Jong II, mannen på den lilla bilden, fars senaste leksak. Diktatorn lär vara dödssjuk. Ingen har sett till denna vidriga person. Då dyker bilden upp med Kim Jong II stående bland sina tennsoldater.

Genast kommer spekulationerna om en bildmanipulation. Någon, lämpligen landets hemliga polis, har klistrat in gubben och gjort en Mao tse Tung-variant. Ni som var med kommer säkert ihåg när han 200 år gammal simmade Kina runt på 1970-talet.

Därför satte far tänderna i bilden med Kim. Drog upp den 3200 procent, borrade ner sig pixel för pixel. Visst, skuggpartiet vänster om Kims ben ser konstigt ut. Slutresultat blir att det faktiskt kan stämma, men bilden är skickligt inlagd. Det verkar som om de styrande i Nordkorea är bättre på trixa med bilder än att fixa mat till befolkningen. Det är synd och skam.

Därför landar vi mjuk och avrundar med gosighet från min ena son idag:

"Till min far:
Du är vår sol och vår skatt,
du ger oss glädje och skratt

Du är den bästa vi har,

Du är vår goe härlige far
Grattis på fars dag!"
































Inga kommentarer: