måndag 10 november 2008

Kalmar FF! Bilden av den totala lyckan!

TV-reportern Sven Ekberg fick verkligen till det i går. Hans intervju med Kalmarsupportern Tobias Karlsson blir en klassiker. Maken till rusig lycka har sällan skådats i vår television. Bilderna med supporterns totala glädje dansade runt i alla SVT:s nyhetssändningar.

Jag vet att jag har några bloggläsare som inte bryr sig ett dyft om idrott. För er ska jag då berätta att när Kalmar i söndags blev Svenska Mästare i fotboll på Örjans Vall i Halmstad, var detta första gången sedan klubben bildades för 98 år sedan.

Förstå Tobias Karlssons glädje, människan fick inte fram ett ljud. Tårkanalerna sprängfyllda som ett överdimensionerat krondike. Sven Ekbergs frågor drunknade.

Detta, mitt herrskap, är den bästa sportintervju jag någonsin sett, helt underbart.

Tobias tandrad glittrar fint när han jobbar på att pressa tillbaka krondiket. Det brast säkert många gånger under natten.

Hela Kalmar var på tårna i natt. På Stadshotellet firades, överallt firades det grundligt till morgonkvisten, t o m lagets demontränare, Nanne Bergstrand, som normalt är en stillsam herre, sa så här på morgonkulan.

-Hmmmpa, luma dejå...

Nanne Bergstrand förvandlades till fotbollspelaren Lindeman.

Och supportern Tobias Karlsson då?

-Jabbedabbedoooooooo...

Där kom hela krondiket!

-Hrm, nästa år tar mitt lag hem bucklan. Mitt lag? Se bilden, säger jag då lite magsurt.





Inga kommentarer: