torsdag 2 oktober 2008

Priset för framgången-RUMPTERROR!


Om du slår igenom på bred front riskerar du utsättas för både det ena och det andra. Världens bäst betalda kock, Rachael Ray, drar in över 100 miljoner riksdaler om året. Priset: en rövattack eller om vi ska mjuka till det: kocken är utsatt för rumpterror.
Det började med att jag tänkte skriva några rader om amerikanskan Rachael Ray, 40 år. Hennes program som just nu visas i TV 3 är som min blogg en diversehandel. Fast de avrundas alltid med hennes huvudämne, matlagning.
Jag kollade upp den här damen med rötter från Sicilien. Till min förvåning fanns det en drös med bilder med en gemensam faktor: hennes röv alltid enorm.
Förstummad kollade jag in dessa giganter till bakdelar.
Steg två blev att titta extra noga på hennes bak i TV 3. Nej, jag fick det inte att stämma. Ett helt batteri kyrkklockor ringde i mitt huvud. Här låg en hund begravd. Jakten på sanningen kunde börja.
Till slut fick jag napp. Titta på vinjettbilden där hon sitter på en pall med svällande bak. Det är inte väldens bäst betalda kock, Rachael Ray, som sitter där. Det är någon för mig okänd rumpmaja. För jag fann originalbilden från vilket huvudet är plockat. Det är jag som fällt in originalbilden, så du själv kan avgöra att jag inte hittar på. Av detta lär vi oss att alltid vara misstänksamma mot alla varianter som poppar upp på Internet. Köp inte saker och ting rakt av. Tänk till själv med det du har mellan axlarna.
Rachael Ray är en komet i amerikansk TV, populariteten enorm. Hon producerar TV-program, kokböcker och är en vandrande industriell köksutrustning. Tempot är uppskruvat.
Exklusiva Forbes Magazine listar henne som den kock i världen som tjänar mest. Vår egen Mat-Tina är småsmulor i sammanhanget. Inte ens Zlatan kommer nära.
Fast Swedish meatball borde hon lära sig laga. Hennes varianter blev till en geggig gråtaskig röra som påminde mer om frikadeller.
Andra sidan hoppas jag hon blir glad över att jag avslöjat rövattackerna mot henne.


Inga kommentarer: