lördag 18 oktober 2008

ÖPPET BREV TILL GÖRAN PERSSON


”Hej Göran!
Jag såg dig i Lasse Bengtssons program i TV 4 nu på lördag morgon. Det var länge sedan, men jag förstår att du har mycket att stå i med höstjordbruket. För Lasse Bengtsson bekräftade du Per Nuders avslöjande att du en gång efter en blöt sittning på Harpsund cyklade omkull och bröt nyckelbenet. Du såg lite skamsen ut. Det behöver du inte alls skämmas över. Alla hårda gossar går, förr eller senare, över styr. Jag har själv som du sa ”festat till i glada vänners lag” och cyklat omkull. För min del slutade färden i en soptunna. Även min axel rök. Du och jag vet nu att det gör ont utav bara helvetet. För inte tala om skammen på akuten. Och då var jag inte ens landets statsminister.
Det slår mig att vi har andra gemensamma ortopediska åtkommer. Både du och jag har bytt ut våra höfter. Det är verkligen något att glädjas över. Fast vi ska nog hädanefter låsa in cyklarna innan våra glada vänner dyker upp med lite godis. Nya fräscha höfter pallar säkert inte nya vingliga cykelfärder som kan sluta med avsyning av både asfalt och grusgångar.
Ta det också extra varsamt när du ska ut och in i din traktor. Här behöver inte konstgjorda höfter brännvin för att ryka all världens väg. Det kan räcka med en oförsiktig vridning.
Du berättade också att du gått ner i vikt. Göran, det har jag med. Grejen är den att där vinner jag med hästlängder. Jag har gått ner 42 kg. Slår du det?
I dag önskar jag dig en god konjak till kaffet.
Hösthälsning
Calle Rockbäck”

Inga kommentarer: