onsdag 10 september 2008

PROTESTSTORM I LOMMA GAV RESULTAT


Det började med att jag i morse kom knallande med "Lilla Vovven". Upprörda morgon badande stormade mig. Ropen skallade ut över Öresund.
-Calle, kommunen har hissat upp badstegarna. Vi kommer inte ner i vattnet!
-Ring kommunen. Protestera allt vad ni orkar. Stegarna brukar aldrig hissas upp förrän i slutet av oktober.
Telefonkedjan gick igång. I Lomma är det så, att det är många som njuter av sitt morgondopp långt ut på höstarna. Nu tyckte någon begåvning i kommunen det fick vara nog och hissade upp badstegarna till den långa bryggan, badplats Lomma Centrum. Den här chefen fick det verkligen hett om öronen, för det hårda, tuffa badfolket, så här års, blev verkligt förbannade. Kommunens telefonnät var på vippen att brinna upp av all vrede.
Tack och lov fattade man där galoppen. Badtrappan hissades ner med rekordfart-se där en liten naggande god protest som gav ett snabbt resultat. Det här du läser är också en liten fin form av lokaljournalistik när den är som allra bäst. En positiv nyhet.
Nu undrar jag bara när de boende i Lomma ska gå igång och protestera mot den, minst sagt, nedslitna kunganamnteckningen i hamnen. En minnesskylt efter kungaparets besök i Lomma 1985. Det ser inte alls bra ut. Kom igen nu. Låt inte kommungubbarna vila gull i idyllen. Jag tror inte hovet hade gillat som Hans Högets namnteckning ser ut i dag.



FOTNOT: Är du sportnörd? Här har du bloggen för dig: www.callerockbackssport.blogspot.com

Inga kommentarer: