lördag 27 september 2008

Följ med på en resa i mitt kök


Den här mannen är helt lysande. Han heter Andy Rooney och har varit journalist i hela sitt liv. Han har verkligen varit med, bl a som en av de första journalisterna som fick följa med ett amerikanskt bombplan in över Tyskland under andra världskriget.
Numera avrundar han alltid "60 Minutes" med sina finurliga kommentarer. Andy Rooney är 89 år men gör glasklar journalistik av vår vardag.
Nu senaste berättade han om allt smått och gott som samlats under årens lopp i hans kökslådor. Det blev givetvis till en lysande föreställning. En handfast journalistisk lektion.
Därför bjuder jag på lite Andy Rooney-journalistik i dag. Jag tänkte berätta vad jag har på mina köksväggar. Nej, det är verkligen inget märkvärdigt, definitivt ingen Picasso hänger i matoset.
Har ni tänkt på så mycket skräp vi hänger upp på våra väggar? Skit samma, huvudsaken är att du själv och dina närmaste har glädje av det. Det är trots allt ni själva som lallar omrking i ert eget hem större delen av ert liv. Då ska man också ha sådant på väggarna som ger en tröst och glädje och låter drömmarna fara i väg. Det har vi i vårt kök.
Häng med på en kökstur.





Inga kommentarer: