tisdag 19 augusti 2008

Toalettmassage i Peking!

Tro inte att Kina och Peking enbart är olympiad. Nej, detta jätteland är så mycket mer att OS blir till en prick. Utan att man egentligen vet hur det går till för man vara beredd på en mängd udda upplevelser.
Människorna är enormt nyfiken på dig men vänliga och ytterst hjälpsamma. Givetvis är det en fördel om man kan kinesiska. Och vem kan det? Väldigt få kineser talar nämligen någon annat språk. Räkna med språkförbistringar.
Det är inte helt lätt att på egen hand ge sig ut på upptäcktsfärd när alla, och då menar jag verkligen ALLA, skyltar är på kinesiska. Be någon i hotellpersonalen som talar engelska att skriva de kinesiska tecknen på en lapp dit du ska.
Ta sedan taxi och visa lappen. När du ska hem har du givetvis plockat med dig hotellets speciella visitkort för oss västerlänningar. Taxichauffören blir glad. Du blir glad, för du kommer hem till rätt hotell.

En av dessa udda upplevelser som jag själv råkade ut för inträffade på en hygglig restaurang i Peking. Jag gick på toaletten och när jag var klar och stod och tvättade mina händer, dök det upp en vänlig kines som gratis gav mig ryggmassage. Det var kalas men paff blev jag. Det ingick nämligen i krogens service.
Ni förstår att Kina är ett land man åker till om man vill vara med om annat än enbart olympiader. Jag längtar dig igen.

Inga kommentarer: