onsdag 6 augusti 2008

Ja, nu mår jag mycket bättre!

Jag brukar bli glad när jag hör sång och musik. Fast ibland slår vissa harmonier lock i huvudet av eufori. Är då också texten helt suverän är lyckan fullständig.
En gång på 1960-talet spelade en släkting på nyckelharpa för mig en låt som min morfars far skrev som 12-årig vallpojke. Då rämnade taket av total sällhet. Nu har det hänt igen.
I sista programmet av Allsång på Skansen sjöng Tommy Körberg och Helen Sjöholm ”Nu mår jag mycket bättre” med suverän text av akademiledamoten Kristina Lugn. Musiken står givetvis geniet Benny Andersson för.
Benny valde alltså att plugga denna otroliga men något underskattade låt inför den stora TV-publiken. Någon ny superlåt har tydligen inte hunnits med att skapas. Mamma Mia har slukat all hans tid. Därför fick vi höra detta lilla musiksmycke. Läs texten här nedanför och ni förstår vad jag menar:


”Var har du lagt min mössa.
Vill du leva med mig.
Å min blomma i midvintersnö
låt mig handplocka dig”


Ja, jag blir lycklig av denna musik och text. Världen består inte enbart av bomber och tragedier. Detta smycke räddar hela veckan, hela månaden t o m räcker den hela året ut.
För nu mår jag mycket bättre.
Tack Benny och Kristina!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Underbar text! Hörde den för andra gången idag o ville så gärna skriva ner texten. Hittade den efter lite letande hos dig, Calle, tack för det!!
Kram T....

Anonym sa...

Tack för texten jag hittade den just nu har lagt den på min facebooksida helt fantastisk sång.
Love it.Kram Anne ANKA