måndag 21 juli 2008

Världens bästa granne slår till

Jag har världens bästa granne. Han heter Peter. Det är bra det. En nyligen genomförd undersökning visar att en bra granne främjar ens hälsa. Jag kan alltså snart kasta mitt berg av blodtryckssänkande mediciner på soptippen.
Peter är en stor fiskeentusiast. Varje sommar far han med hustrun Kerstin, väldigt go och bra hon också, till ett av världens bästa laxvatten i Norge. Döm om min förvåning när han år ut och år in återvänder slokörad.
-Nej, det blev inget, knappt något napp ens, hulkar han.
Jag försöker alltid trösta med favoritdrickat: en utsökt fransk konjak.
Nu i sommar var det tid igen. Peter och Kerstin drog åter till Norge för exklusivt laxfiske. Peter hör nämligen till den typen av människor som aldrig ger sig. Denna gång hade han preparerat sig riktigt ordentligt med 1000 daggmaskar i bagaget, köpta för 500 spänn i Skellefteå och nerskickade i ett pappersrör, bara en sådan sak.
En dag dök det upp en bild i ett mail från Peter, se ovan. Där står han segerviss men något tagen. Äntligen bingo, laxen fastnade på kroken.
I går kom världens bästa granne hem igen. Snart stod han i min hall och log som bara Peter kan le. Berättelsen flödade som forsen i Namsen. Laxen tog 20 minuter och dra upp, vägde över 9 kg och togs på mete med vanlig hederlig fet svensk daggmask från Skellefteå.
Så nu blir det lax till middag-6 kg, när huvud och benen är borttagna. Världens bästa grannfru Kerstin är nämligen en fena på laga till fisk. Jag tar gärna en sup till, bara så du vet det Peter…

Inga kommentarer: