onsdag 30 juli 2008

Solsting? MFF:s Ola Toivonen till Ajax!

MFF:s anfallsstjärna Ola Toivonen, 22 år, är klar för Ajax. Det kan också vara en annan europeisk storklubb. Mitt speciella MFF öga i Lomma gav mig larmrapporten bara för en stund sedan.
Vid gårdagens träning fanns Ola Toivonen inte med. Detta är mycket märkligt.
På lördag möter MFF IFK Göteborg borta på Nya Ullevi, en viktig och klassisk stormatch. När då inte Ola Toivonen finns med på ett träningspass tre dagar före matchen, sår det oro i våra MFF-själar. Någon skada på Toivonen har det inte rapporterats om.
Är det så att stjärnan som växte upp i Degerfors, värvades från Örgryte IS till säsongen 2007, befann sig på den obligatoriska läkarundersökningen hos sin nya klubb? Ja, det är inte helt orimligt att tänka sig det.

Kvällsposten skriver i dag att han inte tränade pga att han fick massage. Det kan faktiskt också stämma. Ola Toivonen, endast 22 år gammal, kvider över sin slitna kropp. Min usla kropp är snart 100 år. Då är ens kropp jävligt sliten.
Proffsklubbarna ute i Europa jagar denna talang med blåslampa. Ajax som värvade Zlatan från klubben är ett hett alternativ. Vid söndagens match mot Kalmar FF fanns det spioner från klubben på läktaren. De skrev så det rök om pennan så fort Toivonen rörde bollen.
MFF tiger som vanligt som muren. En sak är säker. Det är endast Ajax av klubbarna i Holland som har den hög med pengar som MFF begär för sin spelare.

Är det något som MFF och Hasse Borg är mästare på, så är det att ta betalt. I MFF gör man inte som Kalmar FF och Elfsborg, säljer sina spelare för kaffepengar. Nej, räkna med massor med sköna miljoner till både MFF och Ola Toivonen.
Vi får se hur det slutar. Jag kan bara spekulera. Kalla det gärna solsting.




Inga kommentarer: