tisdag 22 juli 2008

REKORDKÄRRINGAR-promenerade 3577 mil!

I kväll är det som sagt var DN-Galan. Och snart drar OS i Peking i gång. Vi kommer då att få se fantastiska prestationer av elitidrottsmän. Låt oss värma upp med pensionärerna Inger och Gertie.OdopadeDe är garanterat inte dopade. Möjligen en och annan medicinsk pilla efter ett långt liv men absolut inga anabola steroider. Inger och Gertie är rena drömmen för den olympiska kommittèn.
I ur och skur
För 14 år sedan började dessa superkärringar sin dagliga promenad. Varje morgon i ur och skur, hetta eller sträng kyla, inte ens den värsta snöstorm stoppar dem från att knalla 7 km. Jag vet, för de är mina mysiga grannar och jag har följt deras promenader från utsiktsposten i Täppan. Till slut stod jag inte ut längre. Någon måste bara berätta om dessa två fantastiska kvinnor som tämjer alla sorters väder med sina promenader.
3577 mil
Eftersom jag är förste grannskötare-storfiskaren Peter i går- åtog jag mig uppdraget, så här är dom-SUPERKÄRRINGARNA. Heller vad sägs om att de under dessa 14 år sammanlagt avverkat hela 3577 mil. Visst har det en och annan gång blivit mässfall på grund av någon krämpa men det är i marginalen.
Inger vassast
Inger är dessutom en något vassare kärring. Tidigt varje morgon tar hon ett morgondopp i havet, från vår till höst. Jag kan höra hennes terror när det bär av med badlakanet.
-Calle, ska du inte med och ta ett dopp!
Bevara mig väl. Det kan regna småspik, vågorna går höga och det är knappt badvatten för sälar. Jag är en badkruka.

Inga kommentarer: