onsdag 16 juli 2008

BLOGGVÄRLDEN-EN SOPTIPP?

Bloggvärlden-mänsklighetens soptipp?
Ja, läser man vad svulstiga journalister som lutar sig mot en maffig upplaga skriver, kan man lätt få den uppfattningen. Så är det självfallet inte. Bloggandet är nämligen en fräsch företeelse som skakar om den massmediala världen. Kom ihåg att de flesta journalister är livrädda för nymodigheter. Det kallas också för konkurrens. Journalisterna har inte längre monopol på nyhetsförmedlingen. Just detta hatar alla journalister. De vill helst vara först, ensam herre/dam på täppan, fast det talar ingen högt om. Jag vet att det är så, för jag är själv journalist, medlem i Svenska Journalistförbundet sedan snart 40 år. Respekt, kallas det för.

Det är bara i diktaturer strypsnaran sätts på alla bloggare. I den s k fria världen kommer motståndet från journalister. Det är besynnerligt för det är just journalister som ska ta strid för det fria ordet. Visst, jag kan hålla med om att det finns mycket skit i bloggvärlden. För min egen del är det helt OK, för kom ihåg att i det massmediala utbudet finns det också otroligt med skräp, producerat av välutbildade journalister och TV-producenter. Frågan är vilket som är värst. Det är du som avgör valet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller helt med dig. Journalister börja känna sig hotade. De tror de är bäst på att hitta rätt i informationsdjungeln. Ack då fel. Tag bara exemplet med FRA-lagen. Inte fick vi några hörbara protester från de etablerade journalisterna förrän bloggarna hade slagit larm. SVAGT!